Меблі під замовлення для дому ОФС МЕБЛІ
Navigation
media

Переваги компактних кухонь


Отже, перейдемо безпосередньо до перерахування переваг маленької кухні.
1. Її легше чистити і мити.
2. Вам не доведеться витрачати багато грошей, щоб її обладнати.
3. Невеликі кухонні гарнітури коштують на багато менше гігантських аналогів.
4. Легше зосередиться на якості, а не на кількості меблів і приладдя.
5. Якщо прийшли неждані гості, то швидше вийде все прибрати, ніж просто замаскувати безлад.
6. У такому просторі складно щось втратити, тим більше, коли знаєш, що і де знаходиться.
7. Маленькі кухні виглядають набагато затишніше.
Завжди можна з'єднати кухню з кімнатою, тим самим створивши кухню-студію. Тоді вам потрібно буде подбати про гарну витяжку, щоб запахи не поширювалися на всю меблі та оздоблення в квартирі.

«Краса в очах того, хто дивиться»


Якщо і дня на новій кухні не обходиться без випадково розбитого посуду, то вам потрібно задуматися про те, щоб по-іншому розподілити простір. Кулінарія стає менш стомлюючою і більш приємною, якщо все необхідне знаходиться на відстані витягнутої руки. Але, якщо тотальне переобладнання неможливо в силу будь-яких обставин, вам потрібно звільнити місце, вирішивши, що саме для вас необхідно, а що можна прибрати.
По-перше, вам потрібно ретельніше підбирати інвентар. Багато хто купує непотрібні предмети, які потім просто збирають пил на кухні. Наприклад, соковижималки. Не так вже й багато людей їх дістають хоча б по святах, не кажучи про щоденне використання. Не існує правил, стосовно того, що у вас точно має бути. Багато хто може обійтися без фритюрниці, гриля або навіть мікрохвильовки, але не уявляють свого життя без морожениці.
По-друге, те ж саме стосується посуду. Наприклад, можна купити одну качатницю, замість п'яти глиняних горщиків. Вона буде прекрасно справлятися з запіканням страв, і не буде займати стільки місця. Коли мова йде про самостійне приготування їжі, то тут теж можна заощадити простір і навіть час. Ви можете використовувати сковороду-вок для обсмажування або припускання овочів. Щоб всі овочі були готові одночасно, потрібно пам'ятати про час їх приготування. Припустимо, ви використовуєте стручкову квасолю, моркву і кабачки для однієї страви. Для початку, наріжте моркву по тонше і кладіть її першою, потім стручкову квасолю і кабачки. Не потрібно нічого смажити партіями, а ваші домашні не будуть сидіти в очікуванні обіду.

Особая атмосфера


Для багатьох кухня є особливим місцем у будинку, яке збирає за столом друзів, родину для обговорення важливих проблем і просто задушевних бесід. Що робити, якщо кухня настільки мала, що ви можете розраховувати хіба що на монолог із самим собою? Тут варто задуматися про решту простора квартири. Затишна вітальня, диван з кавовим столиком або акуратно розкидані по кімнаті пуфи стануть відмінним місцем для посиденьок з друзями. Віддайте кухні лише функціональну роль. Зручне розташування полиць, ящики, дверцята яких відкриваються вгору, компактна плита і невелика раковина - все це дозволить швидко приготувати частування і приділити час гостям в спеціально відведеному для цього місці.

Маленька кухня - це не недолік. Це перевірка ваших умінь економити простір. Сподіваємося, що завдяки нашим порадам, у вас вийде готувати і насолоджуватися цим процесом в компактній, але такій зручній кухні.

  • May 11, 2017